Förenkla! – så räddar du kunderna, organisationen och dig själv från krångel (Liber, förlag)

Den digitala revolutionen skulle göra livet bättre och lättare. Men någonstans gick det snett. Allt fler känner sig stressade av all ny teknik och frustrerade av alla menyer, inställningar, val, små knappar och obegripliga manualer.

Människor kräver nu att slippa krångel. I takt med att produkter och tjänster blir allt mer avancerade ställs högre krav på användarvänlighet.

Boken presenterar sju principer. De visar hur du kan förenkla för kunderna, internt i organisationen och i din egen arbetsdag. Genom de sju principerna kan varje företag och organisation undanröja onödig komplexitet och förenkla både internt och externt.

Att det finns pengar att tjäna på att förenkla är det ingen tvekan om. Snarare är det de bolag som inte investerar tid och pengar i att förenkla som kommer att förlora.

Boken presenterar både forskning kring enkelhetens betydelse och fallstudier från en rad företag som blivit extremt framgångsrika genom att förenkla, bland andra Apple och Google.

Philips marknadsdirektör Andrea Ragnetti, Nokia Designs strategichef Kurt Walecki, näringsminister Maud Olofsson, arkitekt Eero Koivisto och många fler förklarar enkelhetens betydelse för att skapa framgång.

Johan Nylander är tidigare reporter vid Dagens Industri, senast som utrikeskorrespondent i London. Idag arbetar han som frilansreporter med inriktning mot näringsliv och politik men även kultur och resor. Läs mer om författaren här.

Han har tidigare varit anställd reporter, redaktör och/eller frilansare för en lång rad tidningar och magasin; Dagens Industri, Svenska Dagbladet, Göteborgs-Posten, TT, Computer Sweden. Vagabond, Travel News, Canadian Business, Margeting Magazine, Hennes, Vi Föräldrar, Tendens Special, Sälj & Marknadsföring med flera. Han har också varit redaktör för nöjesindustrins branschtidning Eventertain, webbredaktör på Exportrådet och startat filmsajten Kollafilm.nu. Han har en magisterexamen från Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet och har läst journalistik vid Poppius Journalistskola i Stockholm.

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s