Recensioner och intervjuer

När boken släpptes i januari 2008 fick den stor uppmärksamhet i pressen. Här är några utdrag av de recensioner och intervjuer som publicerades och sändes.

Krångliga produkter drabbar konsumenter
– DAGENS NYHETER, 3 februari 2008

Produkter och tjänster vi köper är för krångliga. Det drabbar både oss som konsumenter och företagen själva, menar författaren Johan Nylander. Enligt honom kan världens bästa uppfinning vara något så enkelt som en fluga. Manualerna har växt sig för tjocka. Kundservicen är dålig. Och nya tekniska prylar har svåra funktioner som krånglar till det enklaste. Alla är inte imponerade av utvecklingen.
– Det är spännande och kul med ny teknik, men det finns ett stort missnöje bland konsumenter över att det blivit för komplicerat. Som kund gör krånglet mig galen, säger Johan Nylander.
Läs mer.

– –
Bort med krångel och teknikstress
– SVENSKA DAGBLADET / E24.SE

Journalisten Johan Nylander jobbade på Dagens Industris internetredaktion, när han fick idén till boken Förenkla! Bakgrunden var den teknikstress han tyckte sig se, när själva vitsen med det snabba internetmediet och digitala revolutionen istället var det rakt motsatta, att förenkla.
I boken listas sju principer för ett enklare liv. Läs mer.

– –

”Det skall också handla om enkelhet”
– P1 PLÅNBOKEN (Radiointervju)

Varför köpte du egentligen den där värstingtelefonen som både kan ta kort, spela musik, skicka e-post och användas som ficklampa? Enligt undersökningar så blir vi nämligen ofta missnöjda med komplicerade produkter som vi inte klarar av att hantera. Författaren Johan Nylander har skrivit boken Förenkla! och han berättar om sin syn på enkelhet. Läs mer.

– –
En väg ur krånglet

– COMPUTER SWEDEN

Den som vill hitta smarta genvägar genom krånglet för sitt företag får råd i en ny bok. Tipsen gäller allt från produktutveckling till marknadskommunikation. Att överleva i dagens komplexa organisationer handlar om att hitta smarta genvägar. Det har författaren Johan Nylander tagit fasta på i sin bok, som vägleder i hur du slipper krånglet som har funnits länge och som därför inte ifrågasätts. Läs mer.

Även Metro, norska Dagens Næringsliv och en lång rad bloggar har rivit och slitit i boken, dess innehåll och författare.

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s